Formandens klumme

 

“Og ved du hvad du skal – du skal lukke røven og se at fise afsted”!!

Ja, du læste rigtigt, dette er en besked, som en af vores frivillige golfværter fik, da han bad en 4-bold om at sætte lidt tempo på eller lukke igennem, da der var kø bag ved.

“Det er en fuldstændig uduelig og idiotisk måde det her foregår på”.

Ja, her læste du også rigtigt. Det blev sagt på en aggressiv og uforskammet måde ved det netop overståede klubmesterskab til en af de frivillige.

Selv har jeg flere gange modtaget både rimelige og urimelige klager over både ansatte, samarbejdspartnere og frivillige. De rimelige og konstruktive modtages gerne og dem behandler både jeg, sekretariatet og bestyrelsen konstruktivt som input til at forbedre både service og gode oplevelser for medlemmerne. Tak for dem og bliv ved med det.

Vores frivillige er grundstenen i klubben, både kulturelt og sammenhængsmæssigt på enhver måde.  

At der bliver talt på den måde til vores frivillige, hører heldigvis til sjældenhederne, men hver gang efterlader det en af vores frivillige med dårligt humør og måske med nedsat lyst til fremover at påtage sig det arbejde. En af de frivillige sagde, at han havde mistet lysten til det frivillige arbejde og at han ikke ville komme hjem i dårligt humør, på grund af medlemmer som ikke kunne styre temperamentet.

Det er fuldstændig uacceptabelt at opføre sig på den måde og i strid med den ånd vi har i klubben. Både jeg og hele bestyrelsen er opsat på, at dette ikke skal komme til at fylde i klubben, og vi er enige om at den slags medlemmer har vi ikke plads til i klubben. Så, når vi fremover modtager indberetninger eller hører om uacceptabel adfærd overfor både frivillige og ansatte, vil vi benytte de muligheder DGU giver os.

Heldigvis er det undtagelsen, 98 % af vores medlemmer er sociale, venlige og ordentlige i deres omgang med andre, og det er det der skaber vores gode klub. Desværre kan det ”rådne æble i kurven” nogle gange komme til at tegne billedet for vores frivillige.

Så bak op om de frivillige, sig ordet ”TAK”, giv dem et smil og anerkend den store indsats de gør for dig og for klubben.

Vores golfværter har beføjelser til at regulere spillet på banen, deres rolle og kompetencer vil vi beskrive her på siden i den nærmeste fremtid.

Etikette

Et hjertesuk mere om etikette – hvis vi alle følger golfens etiketteregler vil fornøjelsen på banen blive større for alle. Jeg har de sidste måneder både oplevet og hørt om flere episoder, hvor etiketten blev overtrådt groft : Smiden med køller, råben af medspillere og sig selv, huller springes over på trods af fyldt bane, utilbøjelighed til at lukke igennem. Det kan ødelægge en runde for din medspiller hvis du ikke kan styre temperamentet. Vi kan alle ærgre os, men hvis vi råber og skriger, smitter vores adfærd de andres oplevelse. Den vigtigste grundregel i etikette er:

“SPILLETS ÅND

Golf spilles for det meste, uden at der er en dommer til stede. Spillet funderer sig på den enkeltes ærlighed og oprigtige intention om at vise hensyn over for andre spillere og at spille efter Reglerne. Alle spillere bør opføre sig disciplineret og udvise høflighed og sportsånd til alle tider, uanset hvor konkurrencemindede de er. Dette er golfspillets ånd.”

De øvrige etiketteregler vil jeg opfordre alle til at genlæse og i øvrigt hjælpe hinanden venligt med at følge på banen. Du finder dem her : https://www.danskgolfunion.dk/sites/default/files/Etikette%20afsnit%20i%20Golfreglerne.pdf

Og så lidt positivt 😉

Efteråret nærmer sig og dermed også vores generalforsamling. Bestyrelsen arbejder med Vision 2025 og vil på generalforsamlingen fremlægge vores visioner og planer for de kommende år. Vi vil fremlægge planer for både bygninger og bane og også for vores elitearbejde. Vores bygninger har i mange år trængt til en opgradering for at leve op til vores flotte bane og vores elite har i år klaret sig flot på alle parametre. Økonomien er i top og det er nu muligt at lave realistiske planer for en opgradering på flere områder. Det vil I kunne høre mere om d. 25.11 kl. 19 i Hornbækhallen.

 

Der er sket mange ting i løbet af året, ikke mindst har banen aldrig stået skarpere, hvilket også afspejler sig resultaterne på den nationale medlemsundersøgelse i alle golfklubber. Hornbæk ligger helt i toppen i Hovedstadsområdet og i top 20 på landsplan. Helt fortjent med det store arbejde vores professionelle greenkeeperteam udfører. Tak til jer.

 

Lige om lidt får vi muligheder for ”vintergolf” i den nye Teebox der kommer. Personligt glæder jeg mig til at benytte den og måske stå lidt skarpere når sæsonen åbner igen til foråret. Men forinden venter forhåbentligvis et par måneder med sommergolf suppleret med nogle vinterrunder på Lærkeager.

 

På gensyn på banen og til generalforsamling