Så er årets Danmarksturnering i gang igen, denne gang i et lidt specielt og komprimeret corona-format, hvor der i stedet for 3 ude og 3 hjemmekampe spilles 3 kampe på neutral bane den 13. og 14. Juni.

 

Hornbæks førstehold for damer (D1) spiller i år igen i 2. division øst – og var så heldige at vi skulle spille på udebane i Mølleåens golfklub begge dage.

Kuperede og hurtige greens, men en dejlig bane som vi også spillede på sidste år.

Lørdag var det mod CGC.

Vi er glade for at Caroline Hansen-Nord er tilbage og startede ud som 3. single med god støtte fra Aniet Pedersen som caddy.

Derefter 2. single Birgitte Løndal, 1. single Elizabeth Steen Lindborg og til sidst vores seje foursome bestående af Christel Andreasen Jensen og Xenia Nordahl Dufke.

Caroline tabte desværre på trods af god fightervilje til sidst, Birgitte vandt 7-6 og foursomen vinder også en stor sejr på 5-4.

Elizabeth var oppe mod en meget stærk spiller og kom bagud. Men fik indhentet hende og var foran 1-0 på 18. hul og ender med at dele matchen. Virkelig flot spillet.

Vi ender med at vinde holdkampen 6-3 mod CGC – en dejlig start på Danmarksturneringen.

 

Søndag mødte vi Helsingør som har et stærkt hold. Jane Olsen spillede 3. single og ellers samme holdopstilling.

Jane vandt en sikker sejr på 3-1. Birgitte tabte og Elizabeth spillede forrygende og vandt 5-4, en kanon sejr over en af Helsingørs 1. holdsspillere.

Stillingen er nu 4-2 og de 3 point for foursome bliver afgørende.

Foursome er lidt i problemer, men får samlet op og leverer nogle nervepirrende sidste huller – desværre tabte vi på hul 17.

Dermed tabte vi holdkampen samlet 5-4.

Overordnet set er vi nu sikre på en 3. plads i puljen og ser frem til at møde det stærkeste hold Mølleåen i august – på Helsingørs bane.

 

Hornbæks Herre førstehold (H1) skulle lørdag spille imod Nivås førstehold på Kokkedal, en bane vi har spillet division på 2 ud af de sidste 3 år.

Denne erfaring fra banen skulle vise sig at blive en fordel, mod det ellers stærke og velspillende Nivå mandskab.

Hornbæk vandt 9-3 med en sejr til Lucas Nygaard i en single, en delt match til Christian Schönfeldt i en single, en sejr til Anton Nielsen & Morten Egerup i en foursome samt en sejr til Emil Meulengracht & Sebastian Rulis i en foursome.

Sidstnævnte vandt på det 424 meter lange par 4 hul 18. ved at slå deres andetslag fra en svær position bag nogle træer i venstre ind til omkring 1 meter fra flaget!

 

Søndag spillede holdet mod det altid stærke Kokkedal mandskab på Rungsted golfklub. Igen her trak Hornbæk det længste strå og gik fra matchen som sejrherre med scoren 8,5-3,5.

Her blev det til sejre for Christian Schönfeldt og til Lucas Nygaard i deres singler og hvor Søren Juul desværre tabte 1/0, da hans modstander lavede en eagle på hul 18

.

Emil Meulengracht og Sebastian Rulis delte deres foursome mens Morten Egerup og Anton Nielsen vandt deres.

Alt-ialt betyder dette at Hornbæk H1 lige nu fører puljen med 4 point og kan se frem til en puljefinale d. 15/8 hvor vi på Nivå skal spille mod Rungsted – og hvor en delt match kan være nok til et oprykningsspil for andet år i træk.

 

 

 

 

Dame andenhold (D2) spiller i kval-rækken – og mødte lørdag Gilleleje (på Fredensborg) i dejligt vejr med lidt blæst.

Desværre tabte foursome, men vi havde 3 stærke sigler som sikrede os sejren i holdkampen på 6–3.

Det skal lige nævnes at Birgitte Dyngbo var 2 nede da de gik ud på hul

16 – men hun vandt alligevel en smuk sejr på 1–0.

 

Søndag gik det knap så godt da vi mødte et godt hold fra Fredensborg (på Nivås bane).

Tine Ravnsborg spillede godt og vandt sin single som den eneste – dvs holdkampen blev tabt 7–2.

Samlet set var det en rigtig god weekend med det nye hold i kvalrækken.

Vi glæder os til at spille igen i august med de seje piger.

 

..

Herre andethold (H2) mødte lørdag Nivå-2 (i Helsingør) ligeledes i kvalrækken – godt med lidt vind til at undgå hedeslag…

Holdopstilling: MariusRaaby i 3HS, Victor Bruus i 2HS, Nicolai Bast i 1HS, Frederik Dyngbo & Christian Møller – samt Claus Brixtofte & Claes Kehlet i foursomes.

Der var godt spil af H2 i de tre singler, men desværre var det ikke nok i to af dem. HGK vandt 1. single og tabte de to andre (Nivå2 var også lidt heldige…).

I foursomes var spillet noget flyvsk i begyndelsen – men på bagni blev der sat tommelskruer på med solidt spil. Begge blev vundet overbevisende 🙂

Resultat: sejr til HGK H2 8-4 – Hornbæks hold slår dermed begge Nivås hold denne lørdag 🙂

 

Søndag spillede H2 mod Helsingør på en flot Kokkedal bane i super vejr – med næsten samme hold (pånær 1HS).

Trods fint spil i 1.single af Rasmus Ib blev det til nederlag. I anden single havde Victor hård modstand og tabte desværre også.

Marius kæmpede flot i 3.single og på trods af modstanderens chip-in birdie på hul 15 fik han vendt matchen til all-square på 18.tee. Begge var udfordret efter drivet – men Helsingør spilleren havde lige det fornødne held og vandt 1-0.

I foursomes var Claus og Claes stabile og vandt komfortabelt. I den anden foursome var det mere lige, men desværre trak Helsingør det længste strå på hul 17.

Resultatet blev sejr til Helsingør :-/

 

Tak til alle hold for god atmosfære og kampgejst begge dage!

 

Mvh Eliteudvalget