Mandag og tirsdag bliver greens prikket/eftersået med ren rødsvingel, og derefter topdresset, klippehøjden er blevet hævet på greens, og det påvirker naturligvis hastigheden.

Vi har haft rigtig fine greens igennem hele sæsonen og har det stadig, men vi er nødt til at passe ekstra godt på dem i efterårsmånederne. Græsplanterne skal gøres stærke på nuværende tidspunkt så de kan modstå det svampetryk/skader der ligger og lurer i efteråret.

Det er derfor vigtigt vi starter nu, så længe vi har varme i jorden og lys til at danne fotosyntese kan vi få frø til at spire og planten er i vækst og har muligheden for at forberede sig til vinteren.

Når man klipper græsplanter så lavt som på greens, kæmper planten for overlevelse og bruger alt sin energi på bladvækst, hvis man derimod hæver klippehøjden som vi gør i efteråret, har planten overskud til at danne rodvækst. Og da rodvæksten er alt afgørende for hvor meget planten kan få fat i af vand og næring, er dette tiltag utroligt vigtigt for kvaliteten af greens i sæson 2021.

Vælger man at presse/stresse planterne i efteråret, går man ind i vinteren med svage planter, og risikoen for greens uden græs til foråret, er temmelig stor.

De tiltag vi laver i uge 38, bliver ikke voldsomt generende for putteoverfladen, vi prikket med 8mm spyd, der vil naturligvis ligge topdress og græsfrø i overfladen, men de lover heldigvis tørt vejr så generne vil være minimale.

Jeg forventer at vi er færdige med årets første vinterforberedelse tirsdag eftermiddag i uge 38.

Par-3 banen (Lærkeager) er klaret i denne uge.

Søren Petersen
Chefgreenkeeper