Vi er i denne uge gået i gang med green 14 & 17. Dette gøres udelukkende for at forbedre tilstanden på de 2 greens, og hæve niveauet så de matcher de andre greens på banen.
De 2 greens er altid de første der angribes af sygdomme/svampeangreb. Greens mister tætheden og får en uacceptabel putteoverflade. Vi ser hvert år de første angreb i august/september på disse 2 greens, og det er for tidligt.

Forudsætninger for god græsvækst er:
 – den rigtige jordfugtighed
 – lys
 – luftcirkulation
Der er ingen af de 3 faktorer som opfyldes tilstrækkeligt på de 2 greens.

Green 14 mister solen i bagkant ved middagstid, luftcirkulationen er ikke tilstrækkelig på grund af træerne, og på grund af det, vil den altid være mere fugtig i bagkanten. Derfor er der kæmpe forskel på greenkvaliteten i for og bagkant. Ydermere suger de store træer alt vand og næring ud af jorden, det er derfor det er så utrolig svært at holde græs omring/under store træer. Men da det er træerne der danner rammerne for dette flotte par 3 hul, skal de naturligvis bevares.

Green 17, et par 3 hul på omkring 100M. Den har det i forvejen svært med hensyn til de skader den får med nedslagsmærker, og når man så lægger den ned i en lavning ved en sø uden luftcirkulation og kun lidt sol op ad dagen, ja så skaber man ikke forudsætning for god græsvækst. Men det er jo netop placeringen af greenen der gør hullet til et af banens smukkeste.

I hele november 2010 arbejdede vi intenst på green 17, idet den var utrolig medtaget og stort set uden græs, vi fyldte manuelt 3T ovntørret sand i 33.000 huller. Det ændrede tilstanden markant og vi fik en tør overflade at putte på, og ikke mindst kunne vi få kulturgræsserne til at etablere sig igen😊
Men, nu er tiden inde til at vi sætter ind igen.
Resten af 2020 vil man opleve en kraftig topdressing af bagerste del på 14ènde og hele 17ènde green.
Arbejdsgangen er og bliver således: Bearbejdning af vækstmedie, 3 x prikning/luftning, eftersåning med kulturgræsser, græsfrø og rent sandt arbejdes ned i prikhullerne, efterfølgende kraftig dressing med rent sand, der tilføres nyt lag sand i takt med at græsset følger med, jeg forventer ikke at klippe disse 2 områder mere i denne sæson.
Det lyder meget drastisk på skrift, men det er det egentlig ikke, men det er altafgørende at man reagerer når et par greens trænger til en kærlig hånd😊
På 14ènde er der sat pæle, så man dropper fri af det reetablerede areal.
Jeg forventer at der kan spilles på 17`green resten af sæsonen, men skulle den mod forventning blive uspillelig med den sandmængde og det fugtige vejr, lukker vi den.
Vi gør det selvfølgelig ikke for at genere nogen, men kun for at forbedre greenoverfladen til sæson 2021, og tidspunktet er nu, altså hvis vi skal have succes med spiring, og væksten i det eksisterende græs følger med op igennem sandet.

Hilsen
Søren Petersen