Hvis du vil have et handicap, der passer til din spilleevne, så er det vigtigt at spille tællende runder (turneringer eller EDS). 

Til næste år indfører DGU det nye verdensomspændende handicapsystem WHS.

Der vil alle få beregnet et nyt handicap, så det bliver det endnu vigtigere at du har spillet nogle nyere tællende scores, ellers går systemet ligeså langt tilbage det kan for at finde 20 scores der kan bruges. Har du f.eks. spillet fire tællende runder hvert år, så vil dit handicap næste år blive beregnet på baggrund af op til fem år gamle scores. Herfra tages gennemsnittet af de 8 bedste scores og det gennemsnit udgør dit nye handicap. Hvordan det beregnes med videre vil der komme meget mere information omkring til efteråret.

Hvis du er en af de mange, der afleverer mange tællende runder i løbet af en sæson, så skal du bare fortsætte med det. Så vil det nye system ifølge DGU kun medføre mindre ændringer i dit handicap. 

Hvis du ikke går så meget op i hvad dit handicap er og ikke indberetter ret mange tællende scores, så vil vi skulle kigge langt tilbage for at finde dine 20 senest tællende score. Så bliver det mere tilfældigt om dit nye handicap passer. Hvis du tilbage i tiden for eksempel kun afleverede de gode scores, så kan du ende med et lavere handicap end i dag, også selvom du allerede nu har svært ved at spille til dit handicap. 

Hvis du vil undgå store overraskelser, når du ser dit nye handicap, så spil og indlever flere tællende runder. Ja, indberet alle de runder, hvor du alligevel fører scores og spiller stableford/slagspil. Det er ligegyldigt om resultatet er godt, skidt eller i neutral zone. Det vigtigste er at du får mange nye scores med ind i det nye system. 

For at gøre det nemmere har DGU lavet nogle overgangsregler. Alle med hcp over 4,5 kan nu aflevere så mange tællende runder på en uge som de spiller og man kan aflevere runder på 9 eller 18 huller. 

For dem med hcp på 4,5 og derunder har DGU indført muligheden for at spille EDS lignende 18 hullers runder udenfor turnering. Disse runder vil ikke tælle til handicapregulering i år, men de vil tælle med når det nye handicap skal beregnes. For jer gælder det også om at få spillet nogle nye scores ind i systemet.

Hvis man allerede nu vil lære mere til det nye system kan man gøre det her: https://www.danskgolfunion.dk/sektionsside/world-handicap-system

God fornøjelse
Handicapudvalget