Lige nu er det højsæson for pastinak, der er en skærmplante med gule blomster, som blandt andet vokser i grøfter/skovkanter og på grønne arealer. Man bekæmper normalt ikke vild pastinak, som er temmelig udbredt i naturen.

Pastinak sætter en dyb rod og kan derfor få fat i vand dybt nede, så grøn og saftig ser den ud. Lige nu har den skærme med karakteristiske gule blomster. På nuværende tidspunkt er den højere end vores højrough, og nem at skelne fra den øvrige vegetation.

Pastinak er giftig, og får man plantens saft på sig, kan sollys udløse vabler. Heldigvis ligner pastinak ikke umiddelbart andre planter i naturen, og den er derfor svær at forveksle med andre vildtvoksende planter.
Ved solskin skal man passe ekstra meget på, da det er solens stråler, der aktiverer giften, og som kan resultere i udslæt.

Er man uheldig at få saften fra den vilde pastinak på sig, er det vigtigt at skylle huden grundigt med vand. Kontakt eventuelt en læge.

På vores golfbane drejer det sig primært om det område fra hul 5 til og med hul 13.
Vild pastinak har vi haft i Hornbæk i mange år, men eftersom vi har et medlem der har været i kontakt og fået en reaktion, er dette en opfordring til at kigge sig godt for i højroughen.

Baneudvalget